Imprezy

PROPOZYCJA MENU NA PRZYJĘCIE WESELNE 

Powitanie Młodych chlebem i solą oraz toast lampką szampana

PRZYSTAWKA (do wyboru)
  • Łosoś pieczony z sosem pesto
  • Pasztet z kurkami podawany z żurawiną
ZUPA (do wyboru)
  • Krem brokułowy
  • Zupa borowikowa z farfalami
  • Żurek po staropolsku
  • Flaki wołowe
  • Rosół z makaronem domowym
DANIE GORĄCE (do wyboru )
  • Pierś z kurczaka z mozarellą i szpinakiem z ziemniakami opiekanymi i warzywami z wody
  • Polędwiczki wieprzowe na kurkach z kopytkami i warzywami z wody
  • Kotlet De Volaile z ziemniakami i surówka
  • Cordon Bleu, ziemniaki opiekane, zestaw surówek
  • Schab pieczony w sosie grzybowym, kluseczki śląskie, warzywa gotowane
  • Sandacz z pieca podawany z sosem krewetkowym, ziemniakami z wody oraz warzywami
  • Udo kacze podawane z smażonym jabłkiem, opiekanymi ziemniakami
  • Łosoś podawany na blanszowanym szpinaku z dzikim ryżem
PRZEKĄSKI ZIMNE (na stołach) – (do wyboru 6 przekąsek)
  • Roladki z łososia faszerowane szpinakiem i mixem serowym
  • Śledź w oleju lub śledź w śmietanie
  • Ryba po grecku
  • Schab po warszawsku
  • Indyk w maladze
  • Tymbaliki drobiowe
  • Wędliny (szynka, polędwica, kabanosy, salami)
  • Półmisek mięs pieczonych (schab, boczek, schab karkowy)
  • Jajka faszerowane w skorupkach lub faszerowane ziołową pastą
  • Galantyna z kurczaka lub kaczki
  • Rostbef pieczony z sosem musztardowym na kruchej sałacie
  • Terina warzywna
  • Tatar wołowy z piklami
SAŁATKI (do wyboru dwie sałatki)
  • Hawajska (kurczak z ananasem kukurydzą w lekko słodkim dresingu)
  • Meksykańska (na ostro papryka, czerwona fasola, ogórek, kapary)
  • Grecka (sałatka, ogórek, pomidor, papryka, oliwki, feta)
  • Nicejska (sałata, pomidor, papryka, jajko, anchois, tuńczyk, oliwki)
  • Jarzynowa
  • Caprese (pomidory, mozzarella, sos pesto, sałata lodowa)
  • Cezar(sałatka, ogórek, pomidor, papryka, grillowany kurczak)
  • Sałatka z makaronem sojowym oraz paluszkami krabowymi
DODATKI
  • Grzybki marynowane
  • Jarzyny świeże sezonowe (pomidory, ogórki)
  • Chrzan, ćwikła
  • Pieczywo
  • Masło
DANIE GŁÓWNE ( jedno do wyboru)
  • Pierś z kurczaka z mozarellą i szpinakiem z ziemniakami opiekanymi i warzywami z wody
  • Polędwiczki wieprzowe na kurkach z kopytkami i warzywami z wody
  • Kotlet De Volaile z ziemniakami i surówka
  • Cordon Bleu, ziemniaki opiekane, zestaw surówek
  • Schab pieczony w sosie grzybowym, kluseczki śląskie, warzywa gotowane
  • Sandacz z pieca podawany z sosem krewetkowym, ziemniakami z wody oraz warzywami
  • Udo kacze podawane z smażonym jabłkiem, opiekanymi ziemniakami
  • Łosoś podawany na blanszowanym szpinaku z dzikim ryżem

 

  • Ciasta: szarlotka, sernik, czekoladowe z kremem, babeczki z owocami
  • Owoce: oddzielny stolik lub na paterach
„REKONSTRUKTOR SAMOPOCZUCIA" (do wyboru)
  • Barszczyk czerwony z krokietem
  • Żurek z kiełbasą i jajkiem
  • Kawa, herbata bez ograniczenia

Na przyjęcia powyżej 40 os. alkohol może być od zamawiających (bez korkowego)

Przyjęcia do 40 osób przyjmowane są z  alkoholem dostarczonym przez restaurację. Oferujemy ceny promocyjne.

Prosimy o kontakt w przypadku dodatkowych pytań.
tel. 22 872 92 78
e-mail: angelika@angelika.waw.pl